Nieuw werk

Bekijk Goos zijn meest recente werk hier.

Goos Verwoest

Beeldend kunstenaar

Atelier Atelier

Iedere zaterdag geopend
Weststraat 26-28 in Zierikzee
0111-414191
info@goosverwoest.nlmeer hier….

Lessen Lessen

Heb je interesse om lekker ontspannend creatief bezig te zijn? Goos geeft lessen tekenen/schilderen en keramiek in zijn atelier in Zierikzee. Klik op het plaatje voor meer info…

Exposities Exposities

Regelmatig exposeert Goos Verwoest ook buiten zijn eigen atelier. Bekijk hier aankondigingen en ook beelden van reeds afgesloten exposities van Goos.

Nieuws

Nieuwe cursus tekenen, schilderen en keramiek

Nieuwe cursus tekenen, schilderen en keramiek

Posted in Les

Dinsdag 27 september start een nieuwe cursus tekenen, schilderen, keramiek in mijn atelier. De lessen starten om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. De lessen zijn voor beginners en voor gevorderden. Het is een serie van 12 avonden. Interesse?  Geef je op via: info@goosverwoest.nl

EXPOSITIE  ‘ZEELAND-DORDRECHT – In beweging’

EXPOSITIE ‘ZEELAND-DORDRECHT – In beweging’

Posted in Expositie

de Osseberg: 7 april t/m 7 mei 2016 de Biesbosch:  21 mei t/m 25 juni 2016 ELS VAN BAARLE     SIA BRAAKMAN     BOUKJE VAN DAM     ADRI GEELHOED     URSULA HERRAIZ   HENDRIKE HUIJSMANS   KEES INGELSE     KLASKE JASPERSE     ERNEST JOACHIM THEO JORDANS     TON LAMPER     INA MARCUS     SANDRA VAN DER  MEULEN    ARIENNE MOLENAAR     FRIDA VAN  OVERBEEKE     TJITSKE PRINS   JANNEKE ROTTIER     GOOS  […]

De nieuwe teken-, schilder- en keramiek cursus start op 12 januari 2016.

De nieuwe teken-, schilder- en keramiek cursus start op 12 januari 2016.

Posted in Les

Op dinsdagavond rond 19.30 start weer een nieuwe serie lessen in atelier van Goos Verwoest.  

Over Goos

Goos Verwoest

“Een keramist die uitblinkt in het maken van raadselachtige en vaak wat dreigende bouwsels. Meestal zijn het torens of bakens, maar de associatie met sacrale gebouwen uit de Oudheid en verzonken beschavingen dringt zich onweerstaanbaar op. Beeldhouwwerk dat het best omschreven kan worden als historische architectuur waar de tand des tijds zijn sporen op heeft achtergelaten”.

- Goos Verwoest
Keramiek

De keramische unica ontstaan vanuit kleine series, met kleine varianten. De onderwerpen en de vormgeving hebben duidelijk relaties met de zeefdrukken; torens en bakens.

Soms lijken deze, in basis geometrische vormen op archaïsche, uit voorbije culturen stammende fortificaties. Het zijn hoge forten en torens die naar verdwenen beschavingen verwijzen.

- Keramiek
It Frysk Skildershus (Leeuwarden)

Goos Verwoest neemt ons mee terug in de tijd. Raadselachtige bouwsels die doen denken aan torens en bakens uit vervlogen tijden. Onwillekeurig doen zijn ons denken aan het oude Babylonië en Mesopotamië. Niet zoals bouwwerken daar eens opgebouwd uit zacht leem, maar in steengoed gebakken en met een geraffineerde vorm en huid. Hiermee weet hij zijn wereld op de beschouwer over te brengen.

- It Frysk Skildershus (Leeuwarden)